Facebook Pinterest

kadobonnen lijstenmakerij

Schildersdoek Linnen

23 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

23 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een linnen schildersdoek is minder elastisch dan katoen en geschikt om dikke lagen verf op aan te brengen. Net als katoenen doeken, is schilderslinnen goed te gebruiken voor plakkaat-, olie- en acrylverf. Wij hebben een ruim assortiment schildersdoeken van professioneel linnen in vele afmetingen. Zo vindt u gegarandeerd uw favoriete schildersdoek. Bekijk direct het aanbod van Bertus Workel.

Meer over linnen schildersdoeken

Linnen is sterk plantaardig materiaal van vlas. Lijnolie wordt geperst van de vlasplant zaden. Van de vezel worden draden gesponnen, hier wordt het linnen schildersdoek van geweven. De kwaliteit is afhankelijk van de draaddikte en de manier van weven. Een voordeel van linnen is dat het sterker is dan katoen. Daardoor is het slijtvaster, beter bestand tegen scheuren en duurzamer. Daarnaast kan het doek zwaarder belast worden, waardoor meer techniek kan worden toegepast en het minder snel spanning verliest. Kleuren komen mooier uit, doordat linnen reageert met verf.

Meerdere mogelijkheden

Wist u dat wij, naast de gewone katoenen schildersdoeken, ook canvasboarden in ons assortiment hebben? Dit is een variant op traditionele canvasdoeken. Een canvasboard is gemaakt van hoge kwaliteit grijsboard en overtrokken met een schildersdoek van katoen. Op deze manier ontstaat een stabiele en stevige ondergrond. Deze boarden zijn geschikt voor acryl- en olieverf.

De leukste winkel voor vrijetijdsmaterialen

Bertus Workel bestaat als sinds 1969 en heeft kwaliteit en persoonlijke service hoog in het vaandel staan. U kunt daarom altijd contact met ons opnemen of een bezoek brengen aan de leukste vrijetijdsmaterialen winkel in Enschede. Wij voorzien u graag van advies en denken altijd met u mee. Bestelt u uw schidersdoek of ander materiaal online, dan ontvangt u binnen twee werkdagen uw bestelling thuis.