Facebook Pinterest

kadobonnen lijstenmakerij

Schildersdoek Katoen

Artikelen 1 tot 48 van 123 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artikelen 1 tot 48 van 123 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Bent u van plan te gaan schilderen en zoekt u een betaalbaar schildersdoek? Kies dan voor een van onze katoenen schildersdoeken. De doeken zijn geschikt voor alle soorten acryl-, olie-, en plakkaatverf. Onze katoenen versie is duurzaam en neemt vocht goed op. Katoen is bij uitstek geschikt voor dunne verflagen. Bekijk het aanbod van Bertus Workel in de webshop.

Meer over de katoen schildersdoek

De katoenen schildersdoeken worden gemaakt van de katoenplant. Dit is de basis voor veel textielstoffen en is afkomstig van het zaadpluis van de katoenplant. Deze vezels worden tot draden gesponnen en hiervan worden stoffen geweven. Het is duurzaam materiaal en voelt zacht aan. Een katoenen doek moet goed op spanning worden gehouden, dit is mogelijk door regelmatig uit te spieën. Voor kleine schilderprojecten is katoen uitstekend geschikt. Het assortiment katoenen schildersdoeken van Bertus Workel zijn voorzien van een 3-laagse Gesso-behandeling. Dit is een primer die ervoor zorgt dat verf niet opgezogen wordt. Gesso is gemaakt op basis van acrylbinder en krijt(gips).

Canvas doek

Canvas werd vroeger vernoemd naar een traditioneel weefsel van hennepvezels. Tegenwoordig is canvas een term die tevens wordt gebruikt voor katoen. De meeste doeken hebben een lichte structuur, waardoor het ontwerp van een schilderij goed naar voren komt en kleuren een bepaalde warmte en diepte krijgen. Sinds kort vindt u in onze webshop katoenen en linnen doeken onder ons eigen label. Gegarandeerde kwaliteit waar we 100% achter staan. Deze doeken zijn voorzien van een 3-laagse katoenen coating. Zowel de katoenen als linnen versies zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. De kleinste variant is 10 x 10 cm en het grootste doek heeft een afmeting van 120 x 160 cm. Schilderen op een canvasboard behoort ook tot een van de opties. Dit is een hardboard, stevig karton of mdf. Hierop is universeel geprepareerd katoen gelijmd. Het katoen kan op deze manier niet meer uitzetten.

Ruime keus vrijetijdsmaterialen

Bertus Workel beschikt over een ruim assortiment vrijetijdsmaterialen. Ook als u uw werk professioneel wilt laten inlijsten ben u bij ons aan het juiste adres. Onze lijstenmakerij regelt dit voor u. Wij bieden persoonlijke service en klanten worden altijd op de hoogte gehouden van bestellingen. Heeft u uw favoriete schildersdoek gevonden? Bestel vandaag nog en ontvang uw bestelling binnen twee werkdagen thuis.