Facebook Pinterest

kadobonnen lijstenmakerij

PITT Grafietpotloden

14 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

14 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wilt u kwalitatief goede potloden kopen om mooie tekeningen mee te maken? Bekijk dan de Faber Castell grafietpotloden bij Bertus Workel. Hier vindt u eersteklas kwaliteit potloden met een nauwkeurige ordening tussen diverse hardheden. Deze potloden zijn zeer geschikt voor schetsen en illustraties. De potloden zijn er in verschillende dikten en per stuk of set verkrijgbaar.

Faber Castell Pitt grafiet assortiment

Voor alle creatieve kunstenaars biedt de Faber Castell grafietcollectie een uitkomst. U vindt een uitgebreid assortiment van potloden. Deze potloden zijn uitermate geschikt voor schetsen, schaduwwerk en grafische vormgeving. De verschillende hardheden variëren van een grijze tint tot diep grafiet zwart en bieden kunstenaars een reeks mogelijkheden. Om schaduw en contrast te creëren zijn deze potloden ideaal. Ze bieden vele mogelijkheden voor verschillende effecten. Dit bereikt u door toegepaste druk en gecombineerd met de hardheid van het potlood. Een voordeel van deze grafietpotloden is dat ze op dezelfde manier worden geslepen als een normaal potlood. Ze gaan lang mee, zijn zuinig en perfect voor schetsen en tekeningen op zeer groot oppervlak.

De hardheid van grafietpotloden

Met grafietpotloden kunt u gedetailleerde tekeningen maken. Schaduwen heel licht of donker aanzetten is geen enkel probleem meer. Door gebruik te maken van verschillende hardheden krijgt u een optimaal resultaat. Welke hardheid een potlood heeft, is afhankelijk van de hoeveelheid grafiet. Hoe meer grafiet, hoe zachter de stift (het binnenste gedeelte van een potlood). Bijna elk potlood is voorzien van een letter, cijfer of combinatie hiervan. De ‘H’ staat voor veel klei en minder grafiet, hard. De ‘B’ staat voor veel grafiet en minder klei, dus zachter dan H. Het getal voor de ‘H’ geeft de mate van grafiet aan, hoe hoger het getal, des te minder grafiet en hoe harder het potlood. Hoe hoger het getal voor de ‘B’ des te zwarter, deze potloden bevatten dus veel grafiet en hebben een zachte stift. Tevens staan deze letters, H en B voor nog iets anders dan alleen de aanduiding van hardheid. De ‘H’ staat voor Hardtmuth (oprichter van Koh-I-Noor) en de ‘B’ voor Budějovice (de vestigingsplaats van de Koh-I-Noor fabriek). Deze oprichter van Koh-I-Noor heeft de benoeming van deze hardheden uitgevonden.

Heeft u een mooie set (grafiet)potloden gezien of een los item dat nog in uw collectie ontbreekt? Bestel vandaag nog en ontvang uw bestelling binnen twee werkdagen thuis. Voor verzending betaalt u slechts €4,95 en bij een bestelling boven €50 zijn de verzendkosten gratis. Ook voor andere tekenaccessoires kunt u bij ons terecht. Bertus Workel biedt altijd een creatieve oplossing voor uw vraag.