Facebook Pinterest

kadobonnen lijstenmakerij

FC Pastelkrijt

14 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

14 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Bent u op zoek naar hoog kwalitatief pastelkrijt? Hier bent u goed. Pastello betekent in het Italiaans krijtje en is het woord waar pastel van afgeleid is. In de 18de eeuw gebruikten ware kunstenaars als Michelangelo en da Vinci het al om lijntekeningen te maken. Pastelkrijt bevat een zachte krijtstift waarmee op schilderachtige wijze getekend kan worden. Bekijk nu het assortiment van Bertus Workel voor het mooiste pastelkrijt. Ook accessoires als papier, een doezelaar of fixatief spray is bij ons verkrijgbaar.

Eigenschappen pastelkrijt

Pastelkrijt is opgebouwd uit pigmenten en zijn met gips, kalk of kaolien samengeperst tot een krijtje. Hiervoor wordt als bindmiddel gom gebruikt. Des te minder kalkcomponent er wordt gebruikt, hoe zuiverder het pigment. In ons assortiment vindt u hoog gepigmenteerd Faber Castell pastelkrijt met grote kleurkracht. Het krijt is zeer zacht en kan makkelijk uitgeveegd worden. Er bestaan ook pastelpotloden. Een voordeel van potloden is dat handen schoner blijven, maar hebben als nadeel dat grote oppervlakten minder goed gevuld kunnen worden. Omdat pastelkrijt dekkend is, kunt u het zelfs op gekleurd of zwart papier gebruiken.

Faber Castell Polychromos pastelkrijt

Het Polychromos pastelkrijt van Faber Castell bevat een hoog pigment gehalte en zijn vrij van was en olie. Het krijt kan uitgesmeerd worden om mooie kleurovergangen te creëren. Polychromos pastelkrijt kenmerkt zich door hoge kwaliteit pigmenten, economisch gebruik en stabiele consistentie. Daarnaast hecht het uitstekend op karton, papier, steen en hout. Ter fixatie gebruikt u een fixatief die onder andere pastel, grafiet en houtskool goed vastzet op de ondergrond. Tussentijds te gebruiken en als eindfixatie.

Het creatieve warenhuis van Oost-Nederland

Bent u enthousiast geworden en wilt u pastelkrijt kopen? Bestel gemakkelijk en snel de mooiste en beste producten pastelkrijt. Plaatst u uw bestelling vandaag, dan ontvang u deze binnen twee werkdagen thuis. De verzendkosten bedragen slechts €4,95 en bij een bestelling meer dan €50,- zijn de verzendkosten gratis. Langskomen in onze winkel in Enschede is natuurlijk ook mogelijk. We zien u graag terug bij Bertus Workel.