Facebook Pinterest

kadobonnen lijstenmakerij

Papier-Karton

Ongeacht naar welk soort papier u op zoek bent, u vindt het gegarandeerd bij Bertus Workel. Bij ons bent u aan het juiste adres voor rijstpapier, markerpapier en tekenpapier. Wij zijn dé winkel op het gebied van vrijetijdsmaterialen. Bij ons vindt u materiaal voor; tekenen- en schilderen, ontwerp en design, handwerktechnieken, hobby- en creatief, kantoorartikelen en feestartikelen en accessoires. Bekijk ons aanbod online en laat u verrassen.

Wat is rijstpapier?

Hoewel de naam het wellicht wel doet vermoeden, heeft rijstpapier weinig met rijst te maken, behalve de kleur. Er wordt met rijstpapier een aantal verschillende papiersoorten aangeduid, die vervaardigd worden van diverse grondstoffen. Echt rijstpapier wordt van het merg van een Taiwanese plant gemaakt. Er wordt wel rijststro gebruikt voor het vervaardigen van rijstpapier, maar ook van de vezels van andere planten, zoals hennep, bamboe en moerbei. Deze plantvezels worden in water geweekt, hierdoor ontstaat een pulp. Dit is vormt de basis van het papier. De natuurlijke kleur van rijstpapier wordt bepaald door de gebruikte plantenvezels. Rijstpapier heeft vaak een onregelmatige structuur. Het is een populair papiersoort voor schilderen, tekenen met inkt of kalligrafie. De inkt loopt op rijstpapier namelijk niet uit dankzij de bijzondere structuur. Wist u dat dunnere soorten ook populair zijn als bijvoorbeeld lampenkap of kamerscherm? Wij beschikken over Wenzhou rijstpapier in een koker. De rollen hebben een breedte van 45, 69 of 97 centimeter.

Onze service

Heeft u de juiste rol rijstpapier gevonden? Plaats uw bestelling vandaag nog en ontvang deze binnen twee werkdagen al in huis. Naast eerste klas top producten kunt u van ook de beste service verwachten. De verzendkosten bedragen slechts €4,95 en bij een bestelling meer dan €50,- zijn de verzendkosten gratis. U bent tevens van harte welkom om onze winkel in Enschede te bezoeken. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar.