Facebook Pinterest

kadobonnen lijstenmakerij

Meten-Mallen-Sjablonen

Geef uw muur, kast of deur een persoonlijke touch. Creëer uw eigen kunst met behulp van sjablonen. Wat is sjabloneren precies? U brengt door middel van een sjabloon een afbeelding of letter aan op een ondergrond. Het uitgesneden deel van het sjabloon verft u met een roller, kwast, spons of spuitbus. Bekijk ons aanbod online en maak een keuze uit de leukste sjablonen. Lees hieronder hoe u zelf een sjabloon kunt maken.

Een sjabloon maken met verf

Voordat u begint, zorg altijd dat de ondergrond waarop u het sjabloon wilt afdrukken schoon en droog is. Kiest u voor letters? Breng dan een hulplijn aan met schilderstape, potlood of krijt. Het sjabloon dient goed vast aan t sluiten om schuiven te voorkomen. Kies altijd voor een verf soort die snel drogen en dekkend is. Voor een optimaal resultaat brengt u een dun laagje per keer tot u het gewenste resultaat heeft bereikt. Door een draaiende beweging met de kwast te maken krijgt u glad resultaat. Liever meer structuur? Maak dan een klop beweging. Neem na gebruik het sjabloon af met een droge doek. De overige verfdelen verwijderd u gemakkelijk met terpentine.

Sjablonen zelf maken

Vindt u het leuk zelf aan de slag te gaan? Uw eigen sjabloon zelf ontwerpen is ook mogelijk. Houd er dan wel rekening mee dat er geen losse delen in uw ontwerp voorkomen. U kunt een (digitale) tekening maken of afbeelding via internet printen. Tekeningen met een hoge resolutie en veel contract zijn gemakkelijker te bewerken dan een tekening met een lage resolutie en veel grijstinten.

De leukste hobbywinkel van Enschede

Zoals u heeft gelezen is een sjabloon maken erg leuk om zelf te doen. Bent u net wat minder creatief, maar wilt u wel sjabloneren? Kies dan voor een van onze sjablonen in de webshop. Wij beschikken over diverse letter sjablonen, leuke teksten, cijfers en vormen. Bij Bertus Workel bent u aan het juiste adres voor alles op het gebied van vrijetijdsmaterialen. Voor al uw creatieve ideeën kunt u bij ons terecht.