Facebook Pinterest

kadobonnen lijstenmakerij

Linoleum

De beste Linoleum tegen een goede prijs

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Mooie kunstwerken gutsen uit linoleum? Bekijk ons assortiment nu online. Linoleum is een samenvoeging van de Latijnse woorden linem (vlas) en oleum (olie) en is samengesteld uit kurk, kleurpigment en hout en gebonden door lijnolie. Het materiaal laat zich uiterst soepel bewerken en is dus perfect voor het gebruik van artistieke doeleinde.

Linoleumdruk

Een bekende grafische techniek is linoleumdruk. Hierbij wordt door middel van een guts een afbeelding uit linoleum gesneden. Vervolgens wordt deze met inkt of verf ingerold. Een vel papier wordt over de afbeelding gelegd. Door over het papier te wrijven met een bol voorwerp ontstaat de afdruk. De eerste stap in dit proces is uiteraard een ontwerp te tekenen op het linoleum met een hard potlood. Vervolgens gutst u alle vlakken die niet afgedrukt dienen te worden weg. Om contouren weg te gutsen gebruikt u een v-vormige guts. Vlakken met een grote u-vormige guts en smalle hoekjes en kantjes snijdt u gemakkelijk weg met een mesje.

Soorten linoleum

Linoleum wordt in verschillende hardheden en kleuren gemaakt. Voor linosnede heeft u veelal de keuze uit zachte kurklinoleum of harde, gladde varianten. Kurklinoleum geeft een wat grovere afdruk, omdat het minder glad van structuur is. Gladde soorten linoleum is zijn harder, maar geven wel een strakker resultaat. Houd er altijd rekening mee dat de afdruk van uw linoleumsnede altijd het spiegelbeeld is van uw oorspronkelijke ontwerp. Lijntjes die gemakkelijk te tekenen zijn met potlood of viltstift zijn met een guts moeilijker uit te snijden. Zwart en wit draaien tevens om. Dat wil zeggen dat wat u uitgutst wordt in de afdruk wit.

De voordelen van Bertus Workel

Wilt u ook aan de slag gaan met linoleum? Bekijk ons assortiment en bestel uw favoriete product. Online winkelen bij Bertus Workel heeft vele voordelen. Zo ontvangt u uw bestelling al binnen twee werkdagen thuis en bedragen de verzendkosten slechts €4,95. Bij een besteding boven €50 zijn de verzendkosten gratis. U bent uiteraard ook van harte welkom langs te komen in ons filiaal in Enschede. Onze medewerkers staan u graag te woord en voorzien u altijd van specialistisch advies.